Întrebări frecvente

Câți cursanți sunt într-o grupă?

Grupele sunt formate din maxim 16 cursanți. Grupele cuprind un număr restrâns de participanți tocmai pentru ca trainerul să poată acorda suficient timp fiecărui cursant în parte.

Cum sunt organizate cursurile?

Pentru fiecare curs în parte organizăm anual grupe multiple. Fiecare grupă participă la sesiunile de training aferente cursului în baza unui orar stabilit în prealabil.

Cât costă participarea la curs?

Pe fiecare pagină de curs, în partea de jos a paginii, deasupra formularului de înregistrare, vei regăsi detalii despre investiția ta în programul de pregătire la care dorești să participi. Plata cursului se poate face atât integral, cât și în rate. Aceste detalii le vei stabili cu colegii noștri.

Până când mă pot înscrie la curs?

Înscrierile se efectuează în limita locurilor disponibile. Verifică pe pagina cursului perioada de începere a cursului la care dorești să participi și începe procesul de înscriere prin completarea formularului de înregistrare. De regulă, te poți înscrie oricând pentru că toate programele de pregătire se desfășoară în sesiuni multiple, pe toată durata anului.

De ce am nevoie pentru a participa la curs?

Pentru a participa la oricare din cursuri, îți sunt necesare cunoștințe solide de utilizare a calculatorului și un laptop/PC. Astfel, în cadrul sesiunilor de training, ne vom concentra doar pe noțiuni tehnice noi ce țin direct de tehnologia studiată.

Cine sunt trainerii IT School?

Trainerii IT School sunt specialiști IT, persoane care interacționează zilnic cu tehnologia și tematica domeniului, la job sau în cadrul proiectelor pe care le desfășoară. Mai mult, sunt entuziasmați să împărtășească din cunoștințele acumulate și experiența lor tuturor celor care doresc să-și construiască o carieră în IT.

Pot beneficia de o reducere pentru înscrierea la cursuri?

Da, dacă alegi să achiți integral cursul, vei beneficia de o reducere de 10%.

Cum mă înscriu la curs?

Înregistrarea la curs se face online, prin completarea formularului de pe pagina cursului ales. Acesta se regăsește în josul paginii. După completarea formularului, vei primi pe email detalii despre următorii pași.

Ce se întâmplă dacă nu pot participa la o ședință de curs? Dar la mai multe?

Recomandarea noastră este să participi la toate ședințele de curs. Totuși, dacă lipsești, vei avea acces la materialele de la curs și poți solicita ajutorul trainerului pentru explicații suplimentare. Cursurile nu se recuperează individual. Înainte de a te înscrie la curs, noi îți recomandăm să îți eliberezi programul atât cât este posibil pentru a avea suficient timp la dispoziție să participi la cursuri și să studiezi și acasă.

Cui se adresează programele de pregătire IT School?

Cursurile noastre se adresează tuturor celor care țintesc către o carieră în IT, atât celor care provin din alte domenii de activitate (adulți și studenți), cât și celor care sunt la început de drum, indiferent de nivelul studiilor finalizate.

Cum sunt construite programele de pregătire?

Programa fiecărui curs este concepută și implementată de către echipa noastră de traineri pentru a fi mereu ancorată în tendințele domeniului, actualizată și croită pe specificul pieței IT. Pentru a deservi scopul educațional, echipa IT School, partenerii specialiști în recrutare precum și cadre didactice îmbunătățesc constant programele de training.

Vezi pe pagina cursului la care dorești să participi mai multe detalii despre programă.

Mă pot angaja în domeniu după finalizarea cursului?

Șansele tale de angajare sunt 100% reale, însă totul depinde de cunoștințele pe care ai reușit să le acumulezi și de implicarea ta în procesul de reconversie profesională. Noi îți punem la dispoziție toate instrumentele necesare pecum expertiza tehnică și suportul trainerului, ședințe de mentorat cu privire la cariera în domeniu, recomandări la companiile partenere și programe de certificare naționale și internaționale.

Pot participa la cursuri dacă nu am cunoștințe în IT (tehnice)?

Sigur că da. Programele de pregătire IT School se adresează începătorilor și pornesc de la nivel 0. Prin urmare, nu îți sunt necesare cunoștințe anterioare în domeniu, doar motivație și poftă de învățare, însă le antrenăm și pe acestea dacă este necesar.

Sunt acreditate programele de pregătire?

Da, toate cursurile de lungă durată sunt acreditate de Ministerul Educației. Prin urmare, la final de curs, vei putea participa la examenul de certificare. În același timp, în funcție de tehnologia studiată, poți participa și la următoarele examene cu certificare internațională: Information Technology Specialist, Microsoft Technology Associate sau Adobe Certified Professional, precum și la altele.

Care este durata unui curs la IT School?

Programele de pregătire se pot întinde pe o perioadă de la 1 până la 5 luni, în funcție de fiecare curs în parte, cu un număr de ore cuprins între 16 și 130. Te invităm să arunci un ochi pe pagina cursului la care dorești să participi pentru informații precise.

Este obligatorie prezența la curs?

Noi nu te putem obliga să participi, însă, dacă acumulezi prea multe absențe, îți va fi dificil să recuperezi informația parcursă la curs în absența ta. În același timp, pentru a te înrola în examenul acreditat de Ministerul Educației îți este necesară o rată de prezență de minim 70%.

Pot achita cursul și în rate?

În funcție de cursul la care te înrolezi vei putea opta pentru planul de achitare aferent acestuia. În momentul emiterii contractului de training vom stabili împreună planul de rate și datele scadente. Achitarea cursului se poate face și cu cardul de cumpărături sau prin programul StudyUp BCR.

Care este orarul cursurilor?

De regulă, sesiunile de training se organizează în timpul săptămânii, seara, începând cu ora 18:00 sau 18:30. Săptămânal au loc câte două ședințe de curs cu o durată de două ore și jumătate. Pe website poți vedea când începe următoarea grupă a cursului la care dorești să participi, precum și orarul, și alte detalii specifice cursului ales.

Cum se desfășoară un program de pregătire IT School?

Cursurile noastre sunt orientate 100% spre practică. Promovăm experiențe de învățare hands-on, facem exerciții și dezvoltăm proiecte mai mici și mai mari care te vor ajuta să-ți construiești și un portofoliu.

După fiecare ședință de curs, trainerul îți va pune la dispoziție materialul parcurs, teme și indicații pentru lucru individual. Recomandarea noastră este să dublezi, cel puțin, numărul de ore petrecute alături de trainer cu exerciții și învățare suplimentară individuale.

În același timp, pe lângă pregătirea tehnică, vei avea oportunitatea să participi la evenimente sau webinarii cu invitați din domeniu, atât specialiști în recrutare, cât și companii partenere.

Toată activitatea este susținută cu ședințe de mentorat în carieră, începând din momentul înscrierii tale la curs.

Unde se desfășoară programele de pregătire?

În momentul de față, toate cursurile noastre sunt organizate în mediul online. Conectarea la curs este ușoară și se poate face de oriunde atât timp cât ai o conexiune bună la Internet. Sesiunile de training sunt live și se desfășoară alături de traineri.

Trebuie să cunosc limba engleză pentru a participa la curs?

Programele de pregătire se desfășoară în limba română, însă în timpul cursului vei interacționa cu termeni specifici tehnologiei studiate care nu pot fi traduși sau pe care nu este recomandat să-i traducem. Fiecare termen va fi explicat de către trainer. Mai mult, menționăm că limba engleză este foarte importantă pentru angajatorii din domeniu; prin urmare, îți recomandăm să aprofundezi și acest subiect.

Ce acte îmi sunt necesare la înscriere?

Pentru redactarea contractului ne sunt necesare informațiile tale din buletin. Doar atât. Pentru participarea la examenele de certificare acreditate de Ministerul Educației, sunt necesare și alte documente, însă mai multe detalii despre acestea vei primi în momentul finalizării înscrierii la curs.

CONSILIERE GRATUITĂ

Ai nevoie de ajutor în alegerea cursului potrivit?

Alegerea drumului potrivit în IT poate fi o provocare majoră. Dacă ai întrebări sau ai nevoie de informații suplimentare, programează acum o discuție telefonică gratuită și personalizată cu un consilier IT School. Suntem alături de tine de la primul pas!